واقعیت افزوده(مقالات علمی)
واقعیت افزوده (AR) لایه ی دیجیتالی از محتوا است که از زاویه ی دید دوربین موبایل یا تبلت یا وب کم و … روی دید کاربر قرار می گیرد و به این طریق اطلاعات و یا اشیاء جدیدی را به محیط واقعی اضافه می کند. واقعیت افزوده باعث تعامل بیشتر مشتری و برند شده و باعث شهرت برند در بکارگیری تکنولوژی های جدید می شود و همچنین مشتری را در دنبال کردن اخبار و حوادث جدید برند ترغیب می کند.

اضافه کردن اطلاعات به تصاویر به چه ترتیبی امکام پذیر است؟
اضافه کردن تابلوها در محیط، محیا کردن نشان ها و علائم محیطی و کلا علائم فیزیکی در محیط که مشکلات خود را دارد و البته محدودیت های فیزیکی که لازم به توضیح نیست، در مقابل روش های اضافه کردن اطلاعات توصیفی یک محیط یا یک شیء و ... به صورت دیجیتالی هم امکان پذیر است،
مثلا: استفاده از آدرس های وب سایت و ویکی های موجود که مثلا برای فلان مجسمه به سایت خاصی یا مراجع و ویکی های مراجعه کرده و اطلاعات تکمیلی را بدست آوریم، این گونه راهنمایی ها مثلا با نصب QR ها امکان پذیر است (در محیط های باز، کتاب ها و مجلات و ...)
- برای مثال عبارت QR کد شده ی زیر (که با ابزار آماده qrcode.kaywa.com یا qrcs.ir ساخته شده) را با نرم افزار فراکم از بازار بخوانید:
به صورت کلی، مفهوم اضافه کردن اطلاعات به محیط با نام واقعیت افزوده (Augmented Reality یا به اختصار AR) نشان داده می شود.
واقعیت افزوده (AR) لایه ی دیجیتالی از محتوا است که از زاویه ی دید دوربین موبایل یا تبلت یا وب کم و … روی دید کاربر قرار می گیرد و به این طریق اطلاعات و یا اشیاء جدیدی را به محیط واقعی اضافه می کند. واقعیت افزوده باعث تعامل بیشتر مشتری و برند شده و باعث شهرت برند در بکارگیری تکنولوژی های جدید می شود و همچنین مشتری را در دنبال کردن اخبار و حوادث جدید برند ترغیب می کند.
مصداق هایی برای این مفهوم در ادامه ذکر میکنیم:
- عینک گوگل
این عینک برای اضافه کردن اطلاعات به تصویری که با عینک دیده می شود به امکانات زیر احتیاج دارد:
- سیستم عامل، یا همان محیط نرم افزاری (آندروئید)
- سنسورهای محیطی داخل عینک
- دوربین برای تولید تصویر
- سیستم موقعیت یاب ماهواره ای یا همان GPS برای تعیین جا و مکان سوژه
- و مهمترین قسمت اینترنت بی سیم که برای گرفتن اطلاعات به پایگاه های داده متصل می شود تا اطلاعات را برای کاربر در تصویر اضافه کند و به نمایش در آورد
در ادامه خطوط راهنما برای مسیریابی جاده به تصویر نهایی اضافه شده و کاربر جزییات بسیار بیشتری را از محیط استخراج می کند.
- استفاده از ابزار دیگر مانند عینک ها و موبایل ها
اطلاعات مانند نوشته هایی معلق در هوا برای کاربر به نمایش در می آید و همچنین تصاویر سه بعدی فضایی در کنار اطلاعات برای درک بهتر محیط نشان داده می شود، گویی که تصویر واقعی و قابل لمس است.
- به کمک تبلت ها
برای فروش یا طراحی مبلمان و وسایل خانه به صورت مجازی می توان از این ابزار استفاده کرد.
- به عنوان نمونه یک شرکت به نام واقعیت افزوده پندار یک برنامه برای این منظور برای خودرو ساز داخلی تولید کرده است، مراحل زیر را با هم میرویم تا لذت واقعی این مفهوم کاملا نشان داده شود.
1. گوشی آندروئیدی خود را آماده کنید و از برنامه ی بازار برنامه RunnaAR را دانلود و بر روی گوشی نصب کنید.
2. به سایت ایران خودرو رفته و فایل PDF را دانلود و سپس پرینت کنید.
3. برنامه را باز کرده و جلوی کاغذ بگیرید، نتیجه جالب است (نتیجه ای که در موبایل دیده می شود را در ادامه می بینید).
در همین سایت و سایت بسیار خفن augmentedev فیلم های جالبی برای کاربردهای دیگر AR وجود دارد، که برای درک بهتر این مفهوم کمک می کند.
فیلم ها
در فیلم های بسیاری از مظاهر این تکنیک دیده می شود، مثلا در سریال Continuum صحنه های عالی و عجیبی دیده می شود،
- تکه فیلم بازی 3 بعدی در این سریال (لینک نمایش)
- اسباب بازی سربازان در روی میز و ....
در صورت تمایل در قسمت نظرات فیلم های دیگر یا تکه هایی که این مفهوم را نشان می دهند قرار دهید تا همگی استفاده کنیم.
تاثیر در فروش
این تکنولوژی راهی برای ارائه ی یک تجربه ی منحصر بفرد به مشتریان است و طبق تحقیقات بازار فروش یک راه ثابت شده در جهت افزایش فروش و گسترش محدوده ی مشتریان برندهای گوناگون می باشد . یکی از ده ها نمونه ی موفق بکارگیری AR در زمینه های تبلیغاتی کمپین تبلیغاتی Kia motors برای محصول Optima بود که با بکارگیری این تکنولوژی توانستند فروش این محصول را 57% بیشتر از انتظار قبلی افزایش دهند. و یا شرکت volvo با بکارگیری AR موفق شد تا 293% بازدیدکننده ی بیشتر را به سایت volvocars.com جذب کند.
تگ ها
AR, Augmented Reality, واقعیت افزوده